Friday 29 November 2013

(RO) Romanian Food

The students in 2C coordinated by their form teacher, Ms. Anda Manea, made two super easy recipes: "Romanian salad" and "Sweet balls".

Romanian Food
Enjoy it!
Romanian Salad
1 big green and fresh lettuce,
2 tomatoes,
half of a red pepper (you can also add yellow or green pepper),
1 cucumber,
3 radishes,
1 red onion.
Cut all vegetables into thin slices or small cubes.
Add: - few chopped leaves of dill or parsley
1-2 spoons of oil (sun flower or olive oil)
1-2 spoons of apple vinegar
salt and black pepper.
Sweet Balls
Smash some biscuits in a bowl, mix them with yogurt or cream, honey, plenty of smashed nuts (or walnuts), dried fruit, vanilla (or rum). Take a spoonful of paste in your hands and make a ball. Then roll the sweet ball in vanilla sugar, smashed nuts (or walnuts) or cocoa.
You can see from our pictures how delighted the children were when they made the balls, and how happy they were when they tasted everything! Have a nice time doing healthy and tasty food! My children went back home from school and prepared this recipe with their parents! Everybody was delighted!
                                    Prof. Anda Mihaela Manea
      Des plats roumains
Bon appétit !
Salade roumaine
Une salade verte ;
2 tomates ;
un demi poivron rouge (on peut ajouter des morceaux de poivron jaune ou vert) ;
1 concombre;
3 radis;
1 oignon.
Mettez tous ces ingrédients coupés en fines rondelles ou petits cubes dans le saladier.
Ajoutez : un peu de persil ou de fenouil
1-2 cuillères à soupe d’huile d’olive ;
1-2 cuillères à soupe de vinaigre ;
sel, poivre.
Des billes douces
Dans un bol écrasez des biscuits, mêlez-les avec du yaourt ou de la crème fraiche, du miel, des fruits secs et des noix hachés, rhum ou vanille. Mélangez pour obtenir une pâte épaisse. Prélevez une cuillère de pâte, roulez-la en forme de grosse bille dans les mains.  Plongez les billes douces dans du sucre, des noix ou du cacao.