Friday 29 November 2013

(FR) Far breton

Here is our recipe : the plain "Far Breton", which is very typical from our area : La Bretagne. Enjoy !!! Noëlle

Recipe of the plain "Far Breton" :
• Preparation time : 10 min- Cooking time : 60 min - Total time :1 h 10 min
Ingredients (for 6 people) : - 230 g of flour, - 140 g of sugar, - 80 cl of milk, - 25 g of butter, - 5 eggs, - 22g of vanilla sugar
Preparation of the plain “Far Breton” :
1. Preheat your oven to 180 ° C (temperature 7). Grease your baking tray generously with butter.
2. In a bowl, mix the dry ingredients: flour (you can sift them), sugar and vanilla sugar.
3. Break the eggs and mix them in the flour gradually.
4. Pour the milk and 25 g of melted butter into the mixture while continuing to mix. You should get a smooth paste without lumps.
5. Put the preparation in the baking tray and bake for 1 hour.


La recette du Far breton nature :
• Temps de préparation : 10 min- Temps de cuisson : 60 min - Temps total :1 h 10 min
Ingrédients (pour 6 personnes) : - 230 g de farine, - 140 g de sucre, - 80 cl de lait, - 25 g de beurre, - 5 oeufs, - deux sachets de sucre vanillé
Préparation de la recette Far breton nature : 1. Préchauffez votre four à 180°C (thermostat 7). Beurrez généreusement votre moule avec une noix de beurre.
2. Dans une jatte, mélangez les ingrédients secs : la farine (que vous pouvez tamiser), le sucre et le sucre vanillé.
3. Cassez les oeufs et incorporez-les progressivement dans la farine.
4. Versez le lait et 25 g de beurre fondu dans le mélange tout en continuant à tourner. Vous devriez obtenir une pâte homogène et sans grumeaux.
5. Mettez la préparation dans le moule et enfournez pendant 1 heure.